Amire még odafigyelünk

Kreatív alkotóműhely a szabadban

Intézményünk udvara helyet ad a gyermekek fantáziájának kibontakozására. Az ábrázolás, barkácsolás során a gyermek manipulál, játszik és próbálkozik - a tevékenység elvének megfelelően. A manipuláláshoz felkeltjük és különböző ideig fenn is tartjuk érdeklődését- a motiváció elve szerint. Ezt mindig játékos keretek között tesszük az időjárás függvényében tavasszal és nyáron a szabadban.

Tehetséggondozás

Minden gyermek tehetséges valamilyen területen: hivatásunk ezt dicsérettel erősíteni, tudatosítani bennük, és a gyakorlatban megvalósítani.

Étkezés

Intézményünkben a korszerű kisgyermek táplálási elveket vesszük figyelembe úgy, hogy a táplálék mennyisége, minősége, higiénes követelménye megfelelő legyen. Az étrend változatos, idényszerű, ízben, és színben összehangolt. Friss gyümölcsöt és zöldséget minden nap kapnak a gyerekek. Lehetőség szerint megoldjuk minden ételérzékeny (tejérzékeny, lisztérzékeny, stb.) gyermek ellátását.

Orvosi vizsgálatok rendszeresen

Figyelünk gyermekeink egészséges fejlődésére, egészségük megtartására. Gyermekorvosunk havonta látogatja intézményünket és ellenőrzi a bölcsődések és óvodások egészségét, hónapról hónapra nyomon követi testi fejlődésüket. A szülőket minden egyes vizsgálati eredményről szóban értesítjük. A gyermekkel kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az édesanya, édesapa konzultálhat szakorvosunkkal.

Mozgásfejlesztés a szabadban

Jó idő esetén a mindennapos testnevelést a szabadban végezzük a gyermekekkel.

Delfino Kreatív gyermekközpont

Egy csoda gyermeksziget