Beszoktatás

Beszoktatási terv:

Fontos, hogy a beszoktatás alatt ugyanaz a személy kísérje végig a gyereket. A szülők részéről a módszer elfogadása, és együttműködő részvétele segíti munkánkat, feltétele a sikeres beszoktatásnak. Segíti a beszoktatást, ha a szülő sokat játszik gyermekével a csoportban. A beszoktatás 2 hétig tart.

A beszoktatás folyamata:

1 nap: Játékidőben 1,5 órát tölt a gyermek a csoportban a szülővel.
2.nap: ugyanaz, mint az első
-a gondozónő a gyermek közreműködésétől függően az első napokban kísérletet tehet egy-egy gondozási művelet elvégzésére /kínálás, orrtörlés/.
3.-4.nap: Játékidőben 2 órát tölt a gyermek a csoportban a szülővel.
-a gondozónő fokozatosan átveszi a szülőtől a gondozási műveleteket, a szülő jelenlétében.
5. nap: először reggelizik a kisgyerek a bölcsődében, és kb. 3 órát tölt a csoportban
6.nap: ugyanaz, mint az 5.nap. A gondozónő aktívabban bekapcsolódhat a gondozási műveletekbe.
7.-8.nap: az ebédet is felkínálják a kisgyereknek. Ebéd idő alatt, és minden új gondozási műveletnél legyen ott a szülő. Kb. 4 órát tölt a csoportban. -a gyerek ébrenléti ideje alatt a szülő rövidebb-hosszabb ideig távozhat a csoportszobából.
9.-10. nap: felajánljuk a gyermeknek az ittalvást (Egész napos beszoktatás)

-A beszoktatás alatt az alvás jelenti a legnagyobb nehézséget, ezért a szülő még a második hét végéig is tartózkodjon a bölcsődében az elaltatás ideje alatt, illetve az ébredés időpontjába, ha azt a gondozónő kéri.

Mit kell hozni?

Váltóruha (legalább 2 váltás), váltócipő, alvó állat (rongyika), fogkefe, fogkrém, fogmosó pohár, fésű, pelenka és a hozzá tartozó kellékek(kicsiknek), tornacipő (ovisoknak) időjárásnak megfelelő öltözet: esőkabát, gumicsizma, kesztyű, sapka, naptej. Kérjük a szülőket, hogy a személyes tárgyakra írják rá a gyermek jelét vagy nevét!

Delfino Kreatív gyermekközpont

Egy csoda gyermeksziget