Bemutatkozás

Bölcsődénk egy gyermekkomplexum részeként működik a 11. kerület zöldövezetében, Kelenvölgyben, egy 300 m2-es újonnan épült igényes, környezetbarát villaépület földszintjén, kertes környezetben, kis létszámú gyermek csoporttal.
Bölcsődénk családias, biztonságos légkörének megteremtéséről 3 főből álló jól képzett, a hivatása iránt elkötelezett, gyermekszerető kisgyermekgondozó-nevelő gondoskodik.  Bölcsődénknek külön tornaszobája van. Tudjuk, hogy a kiegyensúlyozott személyiség fejlődéséhez milyen fontos a motoros képesség fejlesztése, és egyetértünk azokkal, akik azt mondják, hogy a mozgás a kisgyermekek lételeme. A heti rendbe beépített tornafoglalkozásokon kívül, a gyermekeknek lehetőségük van a téli időszakban, vagy rossz idő esetén a mozgás örömének felfedezésére ebben a hempergő szobában.

A szobában elhelyezett játékok kiválóan alkalmasak:
1. a nagymozgások gyakorlására (ugrálás, hempergés, függés)
2. az egyensúlyérzék, mozgásügyesség, térérzékelés fejlesztésére
3. a gyermekek alsó és felsőtest izomzatának fejlesztésére

Korszerű nagymozgásos eszközeink:
- mini trambulin: a gyakorlással fejlődik a gyermekek egyensúlyi rendszere, és erősödik izomzata
- billenő rácshinta: ez a fejlesztő eszköz az oldalirányú egyensúlyozás gyakorlását teszi lehetővé
- egyensúlyozó tölcsér: egyensúlyfejlesztő eszköz
- ugráló labda: az állatkák hátán ülve, és a fülébe kapaszkodva már a legkisebbek is megtapasztalhatják az ugrálás, a térben való mozgás örömét.
- gyöngy labda: biztonságosan gyakorolható a dobás, gurítás
- babzsák: a célba dobás, és az egyensúlyozás hagyományos eszköze
- rugalmas karikák: kiváló az ugrálásra, és szökdécselésre
- függőágy: a mozgásokra épülő fejlesztő programok az idegrendszer korai szerveződésének hibáit kívánják felszámolni. A függőágy kiválóan alkalmas e cél elérésére, a ringó mozgás ismételő átélése miatt.

A hempergő szobában a gyerekek kis létszámú csoportban játszanak heti rendszerességgel. A hempergő szoba a napirend fontos része, hiszen a kicsiknek lehetőségük van arra, hogy veszélyhelyzet nélkül elvégezhessék azokat a mozgásformákat, amit eddig nem mertek, vagy nem tudtak végrehajtani.

Sóbarlang, Sószoba, friss levegő az intézményben
Főleg a nagyvárosokban, a légzőszervi betegségekben szenvedők száma évről évre jelentős mértékben emelkedik. A somadrin sóoldat belégzése jótékony hatással van légúti megbetegedésben szenvedő gyermekekre, illetve erősíti az immunrendszerüket, ezért megelőzés céljából, sószobát alakítottunk ki intézményünk egy termében. A sószobában eltöltött idő ősztől-tavaszig szerves része a napirendnek, a kicsik 5 fős csoportokban napi fél órát töltenek játékkal itt.

A sószoba az oldat folyamatos párolgása során jelentősen emeli a helység relatív páratartalmát, serkenti a légzőszervek aktivitását, a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása.
A sós levegő jótékony hatásának köszönhetően az őszi-téli időszakban látványosan csökken a légúti megbetegedések miatt hiányzó gyermekek száma illetve csökkent a betegség lezajlásának ideje.

Nevelési elveink
Nevelési programunk az 1-3 éves korú gyermekek fejlődését és személyiségük fejlesztését vállalja fel tekintettel az eltérő adottságokra, képességekre, szokásokra. Kiemelt pedagógiai célunk, hogy a gyerekek bölcsődei élete során fejlesszük önbizalmukat, tágítsuk érdeklődési körüket és minél több siker élményben részesítsük őket. Szeretetteljes, biztonságot adó, érzelemben gazdag bölcsődei élet megteremtésére törekszünk. Bölcsődénkben optimista életszemléletű szakemberek veszik körül a gyermekeket. Hisszük, hogy ilyen emberek képesek arra, hogy derűs légkört teremtsenek maguk körül, olyan hangulatot, amelyben mindenki jól érezheti magát. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek folyamatosan érezzék, hogy a gondozók képesek együtt örülni velük.
Kiemelten foglalkozunk az egészséges táplálkozással és egészséges életmódra neveléssel, mely egy bababarát és harmonikus környezetben veszi körül a gyerekeket.

Orvosi vizsgálatok rendszeresen

Figyelünk gyermekeink egészséges fejlődésére, egészségük megtartására. Gyermekorvosunk havonta látogatja intézményünket és ellenőrzi a bölcsődések és óvodások egészségét, hónapról hónapra nyomon követi testi fejlődésüket. A szülőket minden egyes vizsgálati eredményről szóban értesítjük. A gyermekkel kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az édesanya, édesapa konzultálhat szakorvosunkkal.

Delfino Kreatív gyermekközpont

Egy csoda gyermeksziget